Image Alt

Kuvo TV

LEC - Riot Games za Schalke

Nevjerovatni heroji evropskog League of Legendsa!

Obožavaoci LoL-a mogli su da uživaju u zaista uzbudljivoj posljednjoj sedmici LEC 2020 Summer Splita. Vjerujemo da će se mnogi složiti kada kažemo da je definitivno najveće iznenađenje tim koji je od mnogih bio već odavno otpisan iz lige – FC Schalke 04.

Stvari nisu dobro izgledale za njih u prvih pet sedmica, ali momci  u plavo-bijelom su nekim čudom preokrenuli stvari i kvalifikovali se za predstojeći plej-of.

Sa obzirom da su u ljetni dio sezone došli nakon jako lošeg nastupa tokom proljeća, započeli su ligu kao što se i očekivalo, nekim teškim porazima i plasmanom na dnu tabele.

Iako smo ih već otpisali jer njihova igra nije zadovoljavala standarde LEC-a, u četvrtoj sedmici splita su se na tren probudili i osvojili prvi meč protiv Fnatica.

Morali smo da gledamo još dva njihova poraza da bi potom krenuli u niz pobjeda tokom posljednje tri sedmice regularnog dijela sezone.

Mnogi kažu da ovaj preokret mogu zahvaliti mladom jungleru Erberku “Giliusu” Demiru. Schalke je započeo split sa Lukasom Luroxom u džungli ali zadovoljavajućih rezultata nije bilo. Nakon dolaska Giliusa stvari su polako počele da izgledaju sigurnije za tim. Igrao je dosljedno u džungli uz mnogo uticaja na ostatak mape. Svima nam je postalo jasno da je on taj koji je bio potreban ovom timu.

Nakon posljednje pobjede protiv MAD Lionsa, Schalke je morao navijati za G2 protiv Excela. Srećom po njih, G2 je uništio Excel, a momci su mogi da slave svoj skor od 8-10 i kvalifikacije na plej-of. Nikada u istoriji najbolje evropske League of Legends lige nismo vidjeli ovakav preokret. Bravo!