Image Alt

Kuvo TV

Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay

INFO BOX

  • DEVELOPER: Drakhar studio S.L.
  • PUBLISHER: Outright Games
  • PLATFORME: PC, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch
  • ŽANR: Platformer/Avantura
  • DATUM IZLASKA: 13. studeni 2020.
  • PLATFORMA NA KOJOJ JE IGRA TESTIRANA: Playstation 4

Intro: Gregor Ivezić

Monkey see, monkey do. Ukratko, ovdje se radi upravo o tome. Odrastanje i sve što to podrazumijeva je jedan od najzabavnijih dijelova života. No, osim samog “rasta” u fizičkom smislu, navike pa i eventualne aspiracije formiraju naši bližnji. Za taj aspekt su zaduženi u prvom redu roditelji. Moj višegodišnji rad na GG.hr portalu je tako promatran sada već skoro punih 8 godina (ok, cca 4 kognitivne i s nekakvim konkretnim sjećanjima) od strane moje kćeri Katje.

Upravo nas je to promatranje “što to tata radi(?)” i dovelo u ovu situaciju. U Katjinoj glavi se već neko vrijeme vrti ideja pisanja recenzije za jednu od igara. Nakon smišljanja raznih priča i pričica koje je sama kreirala zadnjih par godina, ta me ideja nije pretjerano iznenadila. Bio sam siguran kako će to proći kao i većina ideja koje klinci imaju. No, kako ta ideja nije “odlazila”, nije nam preostalo ništa drugo nego da napravimo pokus i vidimo kako će to sve izgledati. Pa, bez dodatne drame i odgađanja, predstavljamo vam prvu recenziju mlade gamerice i polaznice drugog razreda osnovne škole.

Kakva je to igra?

Igra psići u ophodnji daje nam priliku da vidimo kako je biti psić iz crtića u Zaljevu pustolovina. Zaljev pustolovina je poseban po tome što ima odlične psiće koji ga brane i pomažu ljudima u nevolji. Poput epizoda u crtiću, igra je prepuna avantura kroz razne misije.

Misije nam daju priliku da isprobamo sposobnosti svakog psića. Svaka od njih je posebna. Razne avanture nam omogućuju da igramo s različitim psićima.

Nevolje u Zaljevu pustolovina.

Kao u crtiću, svaki dan se događa neka druga nevolja. Igra počinje tako da na plažu u zaljevu padne meteor. Pad meteora uzrokuje nevolje. Psići u ophodnju pseću kreću i dok miču meteor dobivaju posebne moći. Roki dobije veliku i moćnu dizalicu (ruku) s kojom može dizati velike predmete , a Rubble veliku mehaničku ruku. To je samo jedan primjer posebnih moći koje psići dobiju u igri.

Avanture se događaju na raznim mjestima u zaljevu pustolovina. Poput Jakeove planine, plaže, džungle pa sve do središta grada.

Kako je biti psić?

Igra se tako da sakupljamo kekse u obliku kosti za psiće. U igri trčimo, idemo lijevo-desno i skačemo, a u nekom trenutku igra sama okrene kameru što ponekad malo zasmeta. No, u igri ne možemo micati sami kameru i to nije fora. Igra zahtjeva koncentraciju što nas može ponekad iznenaditi. U igri nema opasnosti i nasilja (udaranja, napada, neprijatelja).

Misije se nekad dijele na dva nivoa. U takvim misijama, prvi nivo često podsjeća na igre na mobitelu (poput Minions GO). Igra je jako kratka i ne treba nam puno vremena da ju prijeđemo. Kad u misiji sakupimo tri pseće značke osvojimo mini igre. Mini igre su još jedna stvar koja nas podsjeća na igre s mobitela. Neke od njih su nam zabavne a neke nisu jer se čine identične i podsjećaju nas na neke od misija.

Lijepi psići ili?

Grafika u igri i psići nam daju mali osjećaj kao da se nalazimo u crtiću. No, zato što ne možemo micati kameru u svim smjerovima dok igramo, gubimo osjećaj da smo zapravo u crtiću.

U nekim djelovima igra zna zaštekati. Na primjer, psići ne slušaju kontrole ili se ponekada zaglave između drveća, stjena, grmova, itd. Zbog takvih stvari moramo restartati misiju ispočetka (svaki put).

Zabava kratko traje…

Igra je zanimljiva, uzbudljiva i zabavna. Ali, jednom kada je prijeđete nije više toliko zabavna. Mislimo da igru vrijedi prijeći, pa ako je nađete na sniženju slobodno je uzmite. Vaše djete će biti zadovoljno, a vi nećete potrošiti puno novaca na igru.