Image Alt

Kuvo TV

Razvoj Resident Evil 4 remakea pred velikim promjenama, odgoda za 2023. godinu sve izvjesnija

Iako Capcom još uvijek nije službeno najavio Resident Evil 4 remake, postoji dovoljno glasina i kredibilnih leakova da znamo da je igra doista u pripremi. Ranije informacije su govorile kako je Resi 4 remake planiran za 2022. godinu, no kako stvari stoje, najvjerojatnije ga nećemo vidjeti prije 2023. godine.

Naime, nove informacije govore kako je razvoj Resident Evil 4 remakea naletjeo na prvu ozbiljniju prepreku u vidu razilaženja kreativnog mišljenja među Capcomovim developerima. Prema ranijim neslužbenim informacijama, rad na remakeu je još od 2018. godine bio povjeren Capcomovom studiju M-Two, koji je paralelno surađivao na razvoju Resident Evil 3 remakea, no krajem 2020-te Capcom je odlučio da razvoj igre “prebaci” primarno na svoj studio Consumer Games Development Division 1, poznatiji još samo kao Division 1, te na taj način značajno umanji ulogu studija M-Two.

Razlog takve Capcomove odluke navodno leži u kreativnom neslaganju između ekipe iz M-Two studija, koji je želio da napravi vjerni remake “četvorke”, dok je s druge strane Capcomov produkcijski tim na umu imao igru inspiriranu četvrim dijelom, koja bi u konačnici predstavila unikatan pristup priči, lokacijama i ostalom.

VGC tvrdi da će Resident Evil 4 remake, nakon ove velike tranzicije, biti dijelomično rebootan od strane novog studija, što će vjerojatno za sobom povući dodatnu odgodu, pa igru vjerojatno nećemo vidjeti prije 2023. godine.