Image Alt

Kuvo TV

Ugašen studio koji stoji iza hibridnog shootera Disintegration

Iako je Disintegration najavljivan kao naslov koji će donijeti revoluciju u žanr shootera, to se nažalost nije dogodilo. Štoviše, serveri ovog ostvarenja bili su prazni već u startu. Samo tri mjeseca su i ugašeni, a to je dovelo i do jako lošeg epiloga za studio V1 Interactive.

Naime, iz redova ovog razvojnog tima putem Twittera je stigla vijest o njegovom gašenju. Predsjednik i osnivač studija Marcus Lehto, kojeg mnogi znaju kao jednog od autora Haloa, zahvalio se svima koji su na neki način sudjelovali u razvoju Disintegrationa, ali fanovima i communityju na podršci tijekom posljednjih pet godina. U priopćenju stoji kako su u V1 Interactiveu oduvijek bili potpuno transparentni prema svojim uposlenicima, tako da su svi na vrijeme doznali vijest o gašenju studija te su imali dovoljno vremena za potragu za novim angažmanom.

V1 Interactive je bio oformljen 2015. sa sjedištem u Seattleu, a posljednjih pet godina je radio na Disintegrationu, koji se ljetos pojavio na PS4, Xbox One i PC platformama.