Image Alt

Kuvo TV

PlayStation Plus PC streaming usluga još uvijek nije dostupna u mnogim europskim zemljama

Kako Eurogamer prenosi, cloud usluga putem PlayStation Plus preplate još uvijek nije dostupna u mnogim europskih zemljama – ovo se odnosi na pristup Sonyjevoj biblioteci igara koje se izravno streamaju na računala.

No, kako zapravo funkcionira ova cloud usluga? Najjednostavnije, trebate spojiti kompatibilni kontroler na svoje računalo i biti PlayStation Plus pretplatnik. Zatim se morate ulogirati u svoj profil preko PlayStation Plus aplikacije koja se može skinuti na računalo kako biste mogli pregledavati igre pomoću kontrolera ili tipkovnice/miša, ali za igranje vam je potreban kompatibilan kontroler.

Ova usluga uvedena je još u svibnju ove godine, a u PlayStation blog postu (koji je tada objavljen) je jasno navedeno da PC streaming neće bio dostupan u sljedećim zemljama: Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Malti, Poljskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji.

Iako je kasnije obećano da će usluga biti dostupna i u ostalim državama koje su navedene (uključujući i Hrvatsku), šest mjeseci nakon objavljivanja ova je opcija još uvijek nedostupna. Štoviše, Sony još uvijek reklamira PC streaming kao značajku na svojoj web stranici unatoč njezinoj nedostupnosti u određenim državama.

Pri pokretanju, čak ni u zemljama u kojima je usluga bila dostupna, nije radila ispravno. Neki glavni naslovi navedeni su netočno i nije ih bilo moguće igrati.