Image Alt

Kuvo TV

The Last of Us TV serija ima čak 22 nominacije za nagradu Emmy

Nakon sjajnih reakcija i hvalospjeva od strane fanova i kritike, The Last of Us TV je uspjela da skupi i impresivan broj nominacija za prestižnu nagradu Emmy, čija će ovogodišnja ceremonija biti održana 18. rujna.

Kada je u pitanju ovogodišnji, 75. po redu Emmy Awards, HBO je dominirao sa svojim TV serijama, a svakako jedna od najzapaženijih serija je i The Last of Us, koja je pokupila čak 24 nominacije, uključujući i one gotovo svim najvažnijim kategorijama kao što su najbolja dramska serija, glavni glumci u dramskoj seriji (Pedro Pascal i Bella Ramsey) te sporedni glumci u dramskoj seriji, gdje je čak sedmero glumaca nominirano (Murray Barlett, Lamar Johnson, Nick Offerman, Keivonn Montreal Woodard, Melanie Lynskey, Storm Reid i Anna Torv).

Da se radi o doista velikom uspjehu, najbolje govori činjenica da se The Last of Us po broju nominacija ove godine našla na drugom mjestu, odmah iza serije Succession, čija je četvrta sezona skupila čak 27 nominacija, dok je iza sebe ostavila hit serije kao što su White Lotus sa 23, odnosno Ted Lasso sa 21 nominacijom. Također, vrijedi naglasiti i to da je The Last of Us ujedno i prva live action adaptacija neke videoigre koja je uopće ušla u razmatranje za nagradu od strane Hollywooda.

Kompletan popis nominacija za ovogodišnji Emmy Awards možete pronaći na ovom linku.