Image Alt

Kuvo TV

2K navodno radi na nenajavljenom remakeu

Prema informacijama sa LinkedIn stranice motion capture animatora koji radi u 2K posljednje dvije i pol godine, 2K Games navodno radi na nenajavljenom remakeu.

Pojavile su se brojne spekulacije o kojoj bi igri moglo biti riječ, a najčešće se spominje remake BioShocka, što bi se moglo poklopiti s razvojem BioShocka 4 koji, čini se, dobro napreduje. Cloud Chamber, studio koji radi na BioShocku 4, intenzivno zapošljava nove kadrove. Naime, na službenoj web stranici studija nedavno se pojavilo čak 31 novi oglas za posao, što je prvi primijetio Wccftech.

LinkedIn profil također upućuje na nekoliko budućih igara koje još nisu objavljene, ali su manje konkretne. One su opisane kao „nadolazeći nenajavljeni naslov“ i „nadolazeći nenajavljeni sportski naslov“. Budući da su drugi projekti detaljnije opisani, postoji mogućnost da je nenajavljeni naslov potpuno novi IP ili možda nastavak serije koju 2K još nije spreman potvrditi.

Prošlo je gotovo deset godina otkako je trilogija BioShock remasterirana, a interes za preradom prve igre, koja se često smatra jednom od najboljih videoigara svih vremena, i dalje je velik. Osim BioShocka, 2K ima i druge značajne naslove poput Sid Meier’s igara i Spec-Ops: The Linea, još jednog kultnog klasika poznatog po svojoj izvanrednoj priči. Zbog toga postoji nekoliko igara iz bogatog 2K-ovog kataloga koje bi mogle ponovno zasjati u novom ruhu.

Morat ćemo pričekati da 2K Games potvrdi svoje projekte. Ipak, vrijedi spomenuti da je jedna od igara, projekt pod nazivom Erebus, koja je rađena u suradnji sa Supermassiveom, otkazana. Stoga, nema jamstva da će svi najavljeni projekti biti dovršeni.