Image Alt

Kuvo TV

Japanska peticija za zabranu Assassin’s Creed Shadowsa već je skupila 70 tisuća potpisa

Iako je od najave Assassin’s Creed Shadowsa prošlo gotovo dva mjeseca, ne jenjava nezadovoljstvo koje je najava igre izazvala u Japanu. Štoviše, nezadovoljni autentičnošću prezentacije japanskog feudalnog perioda i jednog od glavnih protagonista, japanci su pokrenuli peticiju za zabranu spomenute igre u njihovoj državi.

Na stranici Change.org osvanula je peticija za zabranom Assassin’s Creed Shadowsa u Japanu, a u kao razlog iste naveden je izostanak povijesne točnosti i kulturalnog respekta prema Japanu. U peticiji stoji da je igra zasnovana na japanskim samurajima te da ignoriše činjenicu da su samuraji bili pripadnici više ratničke klase a ne “gokenini” ili sluge plemića. Budući da su iz Ubisofta odlučili kao glavnog protagonista predstaviti tamnutoputog samuraja Yasukea, inspiriranog stvarnom povijesnom ličnošću ali uz priličnu povijesnu netočnost, japanci smatraju Ubisoftovu neupućenost u prirodu, ulogu i kulturu samuraja ozbiljnom uvredom za japansku kulturu i povijest pa čak i rasističkim ispadom. Zbog svega navedenog, pokrenuli su ovu peticiju kako bi od Ubisofta tražili da otkaže izlazak Assassin’s Creed Shadowsa te se pozabavi istinskim istraživanjem tematike i na taj način ukaže poštovanje prema japanskoj povijesti i kulturi.

Iako je peticija do sada skupila više od 70 tisuća potpisa, mala je vjerojatnoća da će ista utjecati na sudbinu Assassin’s Creed Shadowsa. Iz Ubisofta se još uvijek nisu oglasili povodom navedene peticije, a vjerojatno i neće, tako da ćemo spomenutu igru na PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC platformama moći zaigrati već od 15. studenog.