Image Alt

Kuvo TV

CEO Hooded Horsea brani Manor Lords od tvrdnji da se radi o “Early Access zamci”

Tim Bender, CEO izdavačke kuće Hooded Horse, ne slaže se s mišljenjem da je Manor Lords upao u “early access zamku.” Ovu zabrinutost iznio je Raphael van Lierop, voditelj Hinterland Studija, koji je spomenuo rijetka ažuriranja igre i pad broja igrača. Bender, međutim, ne vidi probleme s Manor Lordsom.

Manor Lords je prodao 250.000 primjeraka u posljednjem mjesecu — i to nakon što je prodao preko 2 milijuna primjeraka u prva tri tjedna. Ima ‘vrlo pozitivnu ocjenu’ s 88% pozitivnih recenzija, a prosječno vrijeme igranja je 8 sati i 48 minuta po osobi, što je dugo vrijeme za nedavno objavljenu igru. Igrači su sretni, razvojni tim je sretan, a mi kao izdavač smo nevjerojatno sretni,” napisao je Bender na LinkedInu.

Bender vjeruje da očekivanje “beskonačnog rasta” u metrikama igara šteti gaming industriji. Svaka igra ne bi trebala slijediti live service model gdje se novi sadržaj stalno objavljuje. On tvrdi da razvoj igara ne bi trebao postati “traka za trčanje na kojoj su developeri prisiljeni raditi dok im fizičko ili mentalno zdravlje ne pati.”

Također, podijelio je da je upozorio Grega Styczeńa, tvorca Manor Lordsa, o mogućim kritikama za izdavanje igre u early access formatu. Kritičari su rekli da će igra izgubiti na vrijednosti i neće dobro proći pri izlasku. Unatoč tome, Bender je savjetovao Styczeńu da ignorira takve komentare i usredotoči se na svoju kreativnu viziju za igru.