Image Alt

Kuvo TV

Cities: Skylines II opet je odgođen za konzole…

Cities: Skylines II je prvotno trebao biti objavljen za PlayStation 5 i Xbox Series X/S još u listopadu. Međutim, developer Colossal Order je najavio novu odgodu i to drugu po redu. U izjavi na Paradox forumu, Colossal Order je objasnio da igra još nije postigla željenu stabilnost i performanse. Osim toga, postoje “neriješeni problemi” koji bi značajno utjecali na samo iskustvo igranja.

Razumijemo da je ovo razočaravajuće i nije ono što smo se nadali,” napisao je Colossal Order. “Međutim, posvećeni smo tome da vas informiramo tijekom cijelog ovog razvojnog procesa, čak i ako te vijesti nisu uvijek ono što bismo željeli prenijeti.”

Od svog launcha na PC-u u listopadu 2023. godine, Cities: Skylines II se još uvijek suočava s problemima oko performansi. Unatoč tome što je prodano milijun primjeraka u samo nekoliko mjeseci, ovaj city-builder svaki put zahvate neki novi problemi. Sve ovo dovelo je do toga da se izdavač Paradox javno ispričao svim igračima.

Uz to, istaknuli su da razvojni tim ostvaruje “spor, ali stalan napredak” na verzijama za konzole. Cilj je imati konkretan datum izlaska nakon kolovoza, kada bi igra navodno trebala biti u boljem stanju. I Colossal Order i Paradox fokusirani su na ponovno stjecanje povjerenja igrača. S obzirom na to da su potrebna daljnja poboljšanja za obje verzije, PC i konzolnu, moglo bi proći neko vrijeme prije nego što to uspiju.