Image Alt

Kuvo TV

Poskupljuje Xbox Game Pass pretplata, na pomolu je i novi pretplatnički model koji ne donosi “day one” izdanja

Nakon što su se još ranije ovoga proljeća pojavile naznake o poskupljenju Xbox Game Pass pretplate, službena potvrda nas je dočekala rano jutros i, usudit ćemo reći, malo nam pokvarila dan.

Da, iz Microsofta su potvrdili ranije glasine o poskupljenju Game Pass pretplate, otkrivši kako će isto stupiti na snagu od 12. rujna. Također, uz poskupljenje, dolaze i određena ograničenja i novi pretplatnički model.

  • PC Game Pass će sa trenutnih $9.99 / €$9.99 “skočiti na $11.99 / €11.99 te će zadržati sve dosadašnje benefite, uključujući i “day one” izdanja.
  • Xbox Game Pass Ultimate će poskupiti na $19.99 / €17.99, što je za 3 dolara / eura više u odnosu na trenutnu cijenu. Naravno, za tu cijenu će zadržati sve dosadašnje benefite i opcije.
  • S druge strane, klasični Xbox Game Pass će biti preimenovan u Xbox Game Pass Standard, koštat će i dalje $14.99 / €14.99, ali sa njim više nećemo imati pristup “day one” izdanjima već samo kolekciji starijih igara i pristup online multiplayeru. Sve navedeno važi za nove pretplatnike, dok će postojeći pretplatnici moći koristiti sve mogućnosti dosadašnjeg Xbox Game Passa (uključujući i “day one” igre) sve dok im pretplata ne istekne.
  • Na kraju, Xbox Game Pass Core će također dobiti novu cijenu te će njegova godišnja pretplata sa $59,99 / €59,99 poskupiti na $74.99 / €69,99.

Također, od 12. rujna na snagu će stupiti ograničenje na “gomilanje” pretplate, tako da više neće prolaziti trikovi za uštedu prilikom kumulativnog “slaganja” pretplate već će korisnici moći imati aktivnu pretplatu najdulje 13 mjeseci.

Iako iz Microsofta to nisu ni potvrdili niti demantirali, razlog ovog poskupljenja sasvim sigurno leži u činjenici da ćemo, kao rezultat Microsoftove akvizicije Activision Blizzarda, u ponudi Xbox Game Passa uskoro moći pronaći i igre ovog velikog izdavača, uključujući i Call of Duty: Black Ops 6 koji će se tamo naći već od svoga launcha. Kako će ovo poskupljenje utjecati na broj aktivnih pretplatnika, doznat ćemo već ove jeseni.