Image Alt

Kuvo TV

Najavljen je Planet Coaster 2, ove jeseni stiže na PC i konzole

Frontier je službeno najavio Planet Coaster 2, nastavak svoje popularne igre upravljanja tematskim parkom.

Studio je zadnjih nekoliko dana najavljivao vijesti na svom Twitch kanalu. Sada su  napokon i prikazali kratki teaser te otkrili da će vodeni parkovi biti glavna nova posebnost igre.

Planet Coaster 2 će biti objavljen ove jeseni, a potpuno otkrivanje gameplaya zakazano je za 31. srpnja. Igrači će moći kreirati tobogane, bazene s valovima i vodene rollercoastere, a također će biti dostupne svlačionice, ležaljke i spasioci. Nastavak će uključivati poboljšane alate omogućujući igračima da detalnije (dio po dio) kreiraju rollercoastere i još mnogo toga.

Igra će se sastojati od tri modea: Career mode za dovršavanje različitih scenarija; Franchise mode za izgradnju globalne mreže parkova; i slobodnog Sandbox modea. Igrači/ice će također moći posjećivati parkove drugih igrača kako bi testirali njihove vožnje, natjecali se na leaderboardu, ili dijelili odgovornosti izgradnje u Sandbox modeu.

Planet Coaster 2 izlazi za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S. Novi detalji bit će otkriveni zadnje srijede svakog mjeseca prije izlaska tijekom Frontier Unlocked streamova.

Prvi Planet Coaster je objavljen 2016. godine i pokazao se izuzetno popularnim zbog svojih detaljnih alata za kreiranje. Frontier je nakon toga izdao Planet Zoo 2019. godine, kao i dvije igre Jurassic World Evolution.