Image Alt

Kuvo TV

Bloober Team nije uključen u novu Nintendovu horor igru Emio, ali je zato najavio novu igru pod nazivom Project M

Poljski razvojni tim Bloober Team poznat po horor igrama kao što su Layers of Fear, The Medium i nadolazeći Silent Hill 2, najavio je novi projekt za Nintendo platforme pod nazivom Project M. Ovaj projekt će imati znatno manji proračun od njihovih uobičajenih igara i u razvoju je u suradnji s vrhunskim developerima za Nintendo platforme. U intervjuu za poljski portal STREFA, CEO Bloober Teama Piotr Babieno izjavio je da je Project M, unatoč manjem proračunu, vrlo važan zbog njihovih dugoročnih planova.

Vrijeme ove najave podudara se s Nintendovim otkrivanjem nove horor igre pod nazivom Emio, što je dovelo do spekulacija o mogućoj povezanosti između njih. Međutim, Bloober Team nije potvrdio što je točno Project M, a nema ni službene potvrde koja ga povezuje s Emiom. Osim toga, Blooberova najava odnosi se na Nintendo platforme općenito, sugerirajući da bi Project M mogao ciljati nasljednika Nintendo Switcha, za kojeg se očekuje da će biti najavljen ove fiskalne godine.

No, nedavno je IGN odgovorio na glasine koje povezuju Bloober Team s Nintendovom novom igrom Emio, naznačivši da ovaj razvojni tim “vjerojatno nije” uključen u projekt. Tijekom 718. epizode podcasta Nintendo Voice Chat, IGN je spomenuo da njihovi izvori sugeriraju da Emio vjerojatno nije igra Bloober Teama.

Drugi dio spomenutog intervjua istaknut na društvenim mrežama napominje da će Project M biti objavljen pod Blooberovim brendom Broken Mirror Games. Prve najave za Project M očekuju se kasnije ove godine, što bi trebalo označiti početak Blooberovog drugog portfelja igara pod ovim novim brendom.