Image Alt

Kuvo TV

Uz DOOM: The Dark Ages, id Software navodno radi na još nekoliko novih igara

id Software je prošlog mjeseca otkrio svoj najnoviji projekt, potvrđujući novi nastavk za Doom franšizu. Doom: The Dark Ages navodno će ponuditi srednjovjekovni pristup seriji, nudeći gameplay iz prvoga lica. Međutim, jedan LinkedIn profil sugerira da to nije jedina igra na kojoj id Software radi, i to onaj od Megumi McGowan koja se nedavno pridružila Bethesda Softworksu kao producentica izdavaštva.

U svojoj posljednjoj objavi u kojoj dijeli ovu informaciju, ona ukazuje na više igara u razvoju u id Softwareu. Prema njenom profilu, ovaj studio radi na ‘uzbudljivim projektima’, što implicira da Doom: The Dark Ages nije jedina igra koju tim razvija. Prethodne glasine ukazivale su na postojanje nove Quake igre. Iako se čini da MachineGames vodi razvoj ovog projekta, poznato je da ova dva studija blisko surađuju na projektima, posebno zbog zajedničke upotrebe internog enginea id Softwarea.

Čini se, stoga, da je Quake druga igra o kojoj je ovdje riječ. Međutim, id Software bi također mogao raditi na nečem potpuno drugačijem. Iako je za sada teško reći, fanovi će zasigurno biti zadovoljni saznanjem da se u id Softwareu radi na više projekata .