Image Alt

Kuvo TV

EA Sports FC 25 dobio prvi trailer, izlazi 27. rujna

Kao što je bilo najavljivano, danas smo dobili prvi trailer za EA Sports FC 25. I, kao što smo očekivali, nismo dobili u traileru ništa revolucionarno, bitno niti se prikazao gameplay. No, ipak neki noviteti dolaze.

Jude Bellingham je, kako je bilo najavljeno, glavna zvijezda ovogodišnje inačice EA-ove nogometne simulacije, a sama igra je ”nadogradnja” na prethodnu inačicu, orkestrirana putem Frostbite Enginea.

Novi mode je Rush, kako kaže EA, sasvim novo iskustvo nogometnih utakmica 5 protiv 5 sa istim mehanikama kao u normalnoj nogometnoj utakmici. Mode omogućava grupama od četiri igrača/ica da se udruže i igraju protiv drugih online. Također, Manager Career mode će imati Rush mode s kojim ćete juniorsku akademiju razvijati kroz sezone.

U priopćenju za javnost, a ne u traileru, predstavljen je i takozvani FC IQ koji  “donosi potpuni preokret taktičkih osnova u svakoj utakmici pružajući veću stratešku kontrolu, dok novi AI model, potaknut podacima iz stvarnog svijeta nekih od najvećih nogometnih timova, utječe na taktike igrača putem potpuno novih uloga igrača (Player Roles)”. Također je navedeno kako ovaj revamp ” timskih taktika i realističniji kolektivni pokreti moderniziraju pozicioniranje na oba kraja terena, mijenjajući način na koji svaka ekipa igra—modelirano prema njihovom stvarnom stilu igre—i donoseći veću raznolikost iz utakmice u utakmicu.”

U Career modeu, Live Start Points postavlja igrače u središte najvećih stvarnih priča dok se odvijaju, kao što je preuzimanje kluba nakon prijelaznog roka ili promjena menadžera sredinom sezone. Osim toga, ove godine će ženski nogomet po prvi put doći u Career Mode, postigavši paritet s muškim nogometom u svim modovima igre i dodatno pridonoseći posvećenosti EA Sports FC-a razvoju ženskog nogometa.

Svi koji prednaruče Ultimate Edition do 20. kolovoza dobit će niz pogodnosti,  vezane prvenstveno za Ultimate team. Članovi/ice EA Play-a dobit će 10-satni raniji pristup probnoj verziji EA Sports FC 25 od 20. rujna. Članovi/ice također dobivaju redovite nagrade uključujući mjesečne Football Ultimate Team Draft Tokene i sezonske klupske nagrade, uštede od 10 posto na FC Points, i još mnogo toga.

EA Sports FC 25 izlazi za PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch i PC putem Steama i Epic Games Storea 27. rujna.