Image Alt

Kuvo TV

PlayStation 5 Pro navodno ipak preskače ovu godinu

Čini se da PlayStation 5 Pro ipak možda neće biti objavljen 2024. godine. Više od godinu dana kruže razne (ozbiljnije) glasine koje ukazuju na to da Sony zaista radi na PS5 Pro konzoli. Ne samo da su ti navodi potvrdili samo postojanje konzole, već su također naznačili da bi nova PS5 konzola vjerojatno stigla u nekom trenutku tijekom blagdanske sezone 2024. godine. No, čini se da taj okvirni datum izlaska ipak nije nešto realno.

U kratkoj novoj izjavi na platformi X, novinar Tom Henderson je naznačio da PS5 Pro možda neće biti lansiran 2024. godine. Prije toga, Henderson je bio jedan od prvih koji je izvijestio o konzoli i specifikacijama koje će imati. Osim što je detaljno opisao te informacije, Hendersonovo prethodno izvješće dotaklo se i tog izlaska konzole za blagdane, što je Sony navodno planirao.

Općenito govoreći, Sony nema mnogo jakih naslova planiranih za izdavanje na PS5 u drugoj polovici 2024. godine. Osim igre Astro Bot, koja će biti izaći početkom rujna, jedine dodatne first-party igre za PlayStation ove godine uključuju Concord, remake igre Until Dawn i LEGO Horizon Adventures. Kao rezultat toga, ako PS5 Pro doista ne bude objavljen krajem ove godine,razlog tome može biti što Sony želi objaviti hardver bliže izlasku nekog većeg first-party naslova koji bi bolje iskoristio poboljšane specifikacije koje bi konzola imala.

Kao i obično s ovakvim pričama, sve moramo primiti sa dozome rezerve i skepse. Sony još uvijek nije ni najavio PS5 Pro konzolu, što znači da su svi razgovori o njenom izlasku čista spekulacija. Iako ćemo gotovo sigurno dobiti PS5 Pro u nekom trenutku, teško je znati išta sa sigurnošću dok se Sony ne obrati izravno javnosti.