Image Alt

Kuvo TV

Hogwarts Legacy 2 je trenutno glavni prioritet za WB Games

WB Games planira staviti veliki fokus na izradu nastavka igre Hogwarts Legacy nakon njenog ogromnog uspjeha.

Prema većini navoda iz industrije i od strane nekih novinara, ovo je bila teška godina za WB Games. Suicide Squad: Kill the Justice League, koji je izašao početkom 2024., bio je komercijalni i kritični neuspjeh. Srećom, Hogwarts Legacy je bio potpuna suprotnost, postavši najprodavanija videoigra 2023. godine. Očekivano, čelnici WB Gamesa sada traže nove uspjehe s tom franšizom i pripremaju se uložiti dodatne napore u njen daljnji razvoj.

Prema izvještaju The Hollywood Reportera, financijski direktor Warner Bros. Discoveryja, Gunnar Weidenfels, dao je nove komentare na konferenciji Bank of America, gdje je spomenuo Hogwarts Legacy i njegovu budućnost. Iako Weidenfels nije ulazio u detalje o tome kako bi Hogwarts Legacy 2 mogao izgledati, jasno je dao do znanja da će se nastavak igre sigurno dogoditi. Također je spomenuo i Suicide Squad: Kill the Justice League i kako je njegovo loše poslovanje izazvalo pritisak na WB Games.

“Kao i u filmskoj industriji, i ovdje se radi o poslovanju vođenom uspješnicama,” rekao je Weidenfels o industriji video igara. “Očito je da je nastavak Hogwarts Legacy jedan od najvećih prioriteta za sljedećih nekoliko godina.”

Kao što Weidenfels ističe, iako se Hogwarts Legacy 2 trenutno planira, proći će nekoliko godina prije nego što igra izađe. To je priroda razvoja AAA igara, s obzirom na to da izrada videoigara danas traje duže i košta više nego ikad. Međutim, s obzirom na to da WB sada zna da ima ogromnu publiku s Hogwarts Legacy, vjerojatno je da će nastavak dobiti značajnu financijsku podršku kako bi bio veliki korak naprijed u odnosu na svog prethodnika.

WB Games  je upravo ovog tjedna izdao novu videoigru iz Harry Potter serijala. Harry Potter: Quidditch Champions je nova multiplayer igra koja se fokusira na metloboj. Igra je dostupna na gotovo svim aktualnim i prethodnim generacijama platformi te je također dostupna za besplatno preuzimanje kao dio PlayStation Plus ponude za rujan 2024.

Prvotno objavljena u veljači 2023. za PC, Xbox Series X|S i PlayStation 5, Hogwarts Legacy bila je jedna od najprodavanijih igara godine. Igra je prodana u više od 12 milijuna primjeraka u samo dva tjedna, a tijekom godine premašila je 22 milijuna prodanih kopija.