Image Alt

Kuvo TV

Hrvatska igra Bura: The Way The Wind Blows uspješno je financirana na Kickstarteru

Ako se sjećate našeg intervjua s Reom iz Tiny Meow Studija prije dvije godine, onda vam je poznata i igra Bura: The Way The Wind Blows. Tim koji radi na igri više nije samo dvočlan, sada broji sedam članova kako bi svi aspekti razvoja mogli biti pokriveni. Također možemo potvrditi da je igra u samo nekoliko dana postigla cilj na Kickstarteru.

Ako želite podržati razvoj igre, još uvijek možete sudjelovati u financiranju putem ovog linka. Plan je da se igra prvo objavi za PC na Steamu u prvom kvartalu 2025. godine, dok će verzija za Nintendo stići u četvrtom kvartalu iste godine.

Bura: The Way the Wind Blows je avantura s fokusom na istraživanje dalmatinske prirode, u kojoj igrač susreće duhove iz starohrvatskih legendi. Inspiraciju vuče iz igara kao što su Legend of Zelda: Breath of the Wild i animiranih filmova japanskog Studio Ghiblija.

Posebna značajka igre je koncept starenja. Kroz ovo putovanje igrate kao Rina, glavna junakinja, koja se suočava s univerzalnim osjećajima lutanja, izgubljenosti i straha od smrti. Uz to, igra uključuje tradicionalne motive hrvatske kulture, poput paške čipke, te mini-igre boćanja.