Image Alt

Kuvo TV

ReSetna je vrlo ambiciozna hrvatska igra čiji izlazak očekujemo početkom iduće godine

ReSetna je nadolazeća 2.5D metroidvania smještena u urušeni, postapokaliptični svijet. Nekadašnja velika civilizacija sada je propala, a njezini ostaci bore se za opstanak pod kontrolom APEXA. Kada se pojavi misteriozni Signal, koji dovodi robote do ludila i nasilja, ReSetna i njezin vjerni pratitelj, dron IXA, kreću u misiju kako bi otkrili tajne koje Signal skriva i njegovo pravo značenje.

Today’s Games osnovan je unutar web i softverske agencije Dwizards, broji nešto više od desetak zaposlenika i već neko vrijeme radi na igri za koju je osiguran budžet od 1,1 milijun eura. Trenutno poliraju demo verziju koja će biti objavljena u listopadu, a prikazat će prvu zonu, Polis_13, u kojoj će se igrači prvi put upoznati sa svijetom igre, različitim NPC-jevima i sa prvim bossem.

ReSetna je nedavno predstavljena i na Gamescomu, a otkrivena je i Steam stranica igre. Today’s Games planira izdati ovaj naslov za PC u prvom kvartalu 2025. godine, a ostaje još za vidjeti kada možemo očekivati i verzije za PlayStation 5, Xbox Series X/S i Nintendo Switch.