Image Alt

Kuvo TV

Mojang prekida podršku za PlayStation VR Minecrafta, želi dovesti Minecraft na PlayStation 5

Mojang je objavio da će prestati podržavati Minecraft na PlayStation VR-u u ožujku sljedeće godine. Ova značajka, koja je dodana u PlayStation 4 verziju igre putem besplatne nadogradnje u rujnu 2020. godine, više neće biti podržana u budućim ažuriranjima nakon tog datuma.

Međutim, igrači koji su koristili PlayStation VR s Minecraftom i dalje će moći primati druga ažuriranja na svojim PlayStation konzolama i nastaviti igrati igru bez VR podrške. Kupnje na marketplaceu, uključujući tokene, također će ostati dostupne, ali VR iskustvo više neće biti dio najnovijih ažuriranja.

Mojang trenutno radi na nativnoj verziji Minecrafta za PlayStation 5, s prvim pregledom koji je krenuo ovoga lipnja. Ova verzija omogućava vlasnicima PS4 da je testiraju i daju povratne informacije, ali službeni datum izlaska pune verzije još nije najavljen. Osim toga, Mojang nije potvrdio hoće li PS5 verzija podržavati PlayStation VR2.

Uz prekid podrške za PlayStation VR, Mojang je podijelio svoj novi pristup isporuci sadržaja za Minecraft ranije ovoga mjeseca. Studio planira objavljivati manje, ali češće sadržajne nadogradnje tijekom godine, umjesto jedne velike ljetne nadogradnje.