Image Alt

Kuvo TV

Bivši developeri Awesomenautsa osnovali su novi studio Rangatang

Skupina developera koji su radili na igri Awesomenauts okupila se kako bi osnovala novi studio pod nazivom Rangatang, sa sjedištem u Nizozemskoj. Ovi developeri, nekadašnji kolege u Ronimo Gamesu, odlučili su se ponovno udružiti nakon što je Ronimo Games 2023. godine proglasio bankrot. Ronimo Games je prodao svoje poznate igre Awesomenauts i Swords & Soldiers kompaniji Atari, što je tim dovelo do potrage za novim putem.

Prije zatvaranja, tim je radio na projektu koji nikada nije bio objavljen. Sada su osnivači Rangatanga stekli prava na taj projekt i otkrili ga kao novu igru pod nazivom Nubs!, opisanu kao “kaotični multiplayer arena brawler”. Rangatang razvija Nubs! u suradnji s Glowfish Interactiveom, a spomenuta igra bi trebala biti objavljena na PC-u 2025. godine.

Oliver Thijssenn, suosnivač Rangatanga, izrazio je uzbuđenje oko budućnosti njihovog novog studija: “Nakon teškog razdoblja zbog zatvaranja Ronimo Gamesa, uzbuđeni smo zbog budućnosti s našim vlastitim studijom, Rangatang.” Dodao je kako im suradnja s Glowfish Interactiveom omogućuje da primjene sva iskustva koja su stekli tijekom proteklih projekata u razvoj igre Nubs!.

Iako je osnovna ideja za Nubs! izvorno razvijena u Ronimo Gamesu, Rangatang je uveo značajne promjene u igru. Blisko su surađivali s Glowfish Interactiveom kako bi oblikovali igru u jedinstveno multiplayer iskustvo koje, kako kažu, obiluje “indie šarmom i nostalgijom.”