Image Alt

Kuvo TV

Predstavljene su mehanike gradnje i tehnologije city-buildera Pompeii: The Legacy

U novom dev blogu koji je Željko Kos objavio za njegovu city-builder igru Pompeii: The Legacy, predstavljeni su detalji gameplaya, uključujući mehanike gradnje i tehnologije. Inače, radnja ove igre smještena je 20 godina nakon zloglasne erupcije Vezuva 79. godine nove ere, a igrači se suočavaju s izazovom obnove legendarnog grada Pompeja iz ruševina.

Jedan od ključnih aspekata igre je autentična rekonstrukcija građevina, gdje ćete nadgledati cijeli proces obnove, od čišćenja zemljišta do postavljanja krovova. Upravljanje resursima, poput glinokopa, ključno je za rast grada. Kos ističe kako će igrači morati pažljivo balansirati zalihe za osiguranje napretka.

Igra također nudi sustav istraživanja u dva smjera: tehnologiju i filozofiju. Možete birati hoćete li razvijati praktične inovacije ili se fokusirati na intelektualni i kulturni napredak društva. Osim lokalne proizvodnje, trebat ćete širiti grad putem trgovine i snalaziti se u kompleksnosti rimske politike. Kako grad raste, tako rastu i izazovi, čineći svaku odluku ključnom za preživljavanje i prosperitet Pompeja.

Igra je već privukla veliku pažnju, s preko 10.000 wishlistova na Steamu u prvom mjesecu, a objava je planirana za sljedeću godinu.