Image Alt

Kuvo TV

Tencent je glavni kandidat za kupovinu Ubisofta

Sudeći prema informacijama kojima raspolaže ugledni poslovni portal Bloomberg, Ubisoft bi uskoro doista mogao biti na prodaju, a glavni kandidat za njegovu potpunu akviziciju mogao bi biti nitko drugi nego Tencent.

Kako navodi Bloomberg, vlasnici Ubisofta, braća Guillemot, trenutno su u procesu savjetovanja sa svojim stručnim osobljem vezano za pokušaj stabiliziranja i podizanja vrijednosti tvrtke, nakon što je ista tijekom ove godine izgubila gotovo 50% u vrijednosti. Braća Guillemot trenutno imaju udio od 14% i većinski su vlasnici tvrtke, no Tencent, koji trenutno raspolaže sa 9,99% udjela navodno je iznimno zainteresiran za preuzimanje tvrtke.

Pregovori su navodno u ranom stadiju i ništa nije definitivno, no potpuna privatizacija Ubisofta, bilo od strane Tencenta i Guillemot obitelji ili neke druge zainteresirane strane mogla bi predstavljati spas za posrnuli Ubisoft, koji u posljednje vrijeme nikako da iznjedri igru koja bi mu vratila stari sjaj.

Povodom Bloombergovog izvještaja, još uvijek se nisu oglasili ni Ubisoft ni Tencent. No, znate kako kažu, gdje ima dima, ima i vatre, a ovakav scenarij za Ubisoft svakako zvuči izglednim.