Image Alt

Kuvo TV

Za Horizon Zero Dawn Remastered na PC-u će se trebati imati PSN račun

PC igrači/ice koji budu željeli igrati remasteriranu verziju Horizon Zero Dawna morat će se prijaviti putem svojih PSN računa kako bi igrali single-player avanturu na Steamu.

Kao što je navedeno na Valveovoj PC trgovini, kao i kod drugih PlayStation igara na Steamu poput Helldiversa 2, Ghost of Tsushima Director’s Cuta i God of War Ragnaröka, igrači/ice neće moći igrati Horizon Zero Dawn Remastered na PC-u bez PSN računa. Dok je Steam stranica za Horizon Zero Dawn Complete Edition još uvijek aktivna, igra više nije dostupna za kupnju jer je Horizon Zero Dawn Complete Edition tiho uklonjen s Steama i Epic Games Storea krajem rujna. To znači da sada nema legalnog načina za igranje Horizon Zero Dawna na Steamu bez kupnje remaster paketa. Koji  zahtijeva PSN račun.

Nezadovoljni Steam igrači već su se oglasili na Steam forumu igre kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo. Sve ovo vuče korijene još od ljeta kada je Helldivers zahtijevao prijavu putem PSN-a na PC-u. Reakcija igrača bila je toliko negativna da je Sony odustao od svojih prvotnih planova i automatski vratio igračima novac s kojim su kupili Ghost of Tsushima Director’s Cut u zemljama gdje PSN nije dostupan.

Igre poput Helldivers 2 su zatim povučene iz prodaje u 177 zemalja nakon katastrofalnog uvođenja obveznog povezivanja s PSN-om, što je izazvalo ogroman revolt i brojne negativne recenzije.

Uklanjanje iz PC trgovine dogodilo se manje od dva tjedna nakon što je Sony najavio remasteriranu verziju Horizon Zero Dawn-a koja će biti izdana 31. listopada, na PlayStation 5 i PC-u.

Nešto više o kontroverzama i čudnim SOnyjevim taktikama vezanima za ovaj remaster pričali smo i u novom Recap podcastu na Kuvo televiziji i njihovom Youtube kanalu: