Image Alt

Kuvo TV

343 Industries postaje Halo Studios, nekoliko novih Halo igara već je u pripremi

Za sve fanove Master Chiefa i Halo franšize stižu iznimno značajne i ohrabrujuće vijesti. 343 Industries je prošao kroz fazu rebrandinga i sada se zove Halo Studios, a to znači da će u budućnosti biti primarno fokusiran na razvoj novih igara iz ovog serijala. A kako smo ovom prilikom doznali, takvih igara će biti poprilično…

Da, Xbox Game Studios i Halo Studios su potvrdili da je u razvoju nekoliko novih Halo igara, te da će iste koristiti Unreal Engine 5. To znači da će dosadašnji in-house Slipspace Engine konačno biti odbačen jer, kako kažu iz ovog razvojnog tima, isti im jednostavno ne pruža dovoljno mogućnosti za razvoj novih Halo igara na način na koji to oni žele. Zahvaljujući tranziciji na Unreal Engine 5, developeri će se konačno moći fokusirati na razvoj igara, a ne na stvaranje alata i nadogradnju ionako zastarjelog grafičkog pokretača. Djelić onoga što možemo očekivati, vidjeli smo u kratkoj tech demonstraciji pod nazivom The Foundry, a istu možete vidjeti ispod.

Prelazak na Unreal Engine 5 bi također trebao utjecati na ritam i brzinu razvoja budućih igara, što bi trebalo značajno skratiti vrijeme njihovog razvoja, tako da se ne ponovi situacija kao što je bila sa igrom Halo Infinite, na koju smo čekali punih šest godina. Naravno, ovo je tek početak velikog i dugoročnog plana koji se odnosi na neki novi smjer Halo franšize koja je, kao što možete vidjeti, definitivno živa i zdrava! Koliko dugo čemo morati čekati na novu igru, ostaje nam da vidimo.