Image Alt

Kuvo TV

Hrvatska igra Cloudsea dobila je prvi trailer

Mali studio iz Hrvatske Yeti Ate My Breakfast napokon je otkrio prvi trailer za svoju igru Cloudsea. Ovaj naslov bio je najavljen još prošle godine, kada je dobio sredstva za razvoj od Hrvatskog audiovizualnog centra, i očito tek sada možemo vidjeti plodove rada spomenutog studija.

Cloudsea je akcijska RPG avantura smještena u fantastični svijet lebdećih otoka. Krenut ćete na putovanje kroz oblake, navigirati zračnim brodovima, upravljati posadama, prikupljati resurse i boriti se protiv neprijatelja u borbama u zraku. Igra kombinira istraživanje i strateško upravljanje, te  je jedinstveni dodatak na indie gaming sceni.

U Cloudsea, naš heroj se misteriozno našao prenesen u čudan nebeski svijet, bez sjećanja na to kako je stigao. Očajan da pronađe put kući, kreće na potragu kroz lebdeće otoke. Na tom putu suočit će se s opasnim protivnicima, rješavati složene zadatke i otkrivati skrivene tajne ove misteriozne zemlje. Njegovo putovanje je ispunjeno neočekivanim izazovima, tjerajući ga da iskoristi svoj um i vještine kako bi preživio.

U ovoj igri moći ćete istraživati više od 25 otoka ispunjenih tamnicama, špiljama i ruševinama. Osim toga, trgovat ćete, prikupljati resurse, rješavati zagonetke, izrađivati predmete, ali i boriti se protiv čudovišta na putu. Osim toga, ovaj naslov nudi i kooperativni mod s podijeljenim ekranom.

Cloudsea bit će dostupan sljedeće godine za PC putem Steama u Early Access verziji.