Image Alt

Kuvo TV

Igre koje nisu dio Game Passa mogle bi uskoro stići na Xbox Cloud Gaming, a među njima je i Elden Ring

Microsoft je ranije ove godine potvrdio da namjerava uvesti mogućnost za članove Xbox Game Pass Ultimatea da igraju odabrane igre koje već posjeduju ili su kupili izvan biblioteke Game Passa. Xbox Cloud Gaming dopušta korisnicima da streamaju i igraju svoje Game Pass igre preko različitih platformi i uređaja koristeći Microsoftovu Cloud tehnologiju, ali za sada je ograničeno samo na igre koje su dio usluge.

Twitterov korisnik @Knoelbelbroet otkrio je da produktne stranice Xbox trgovine za Elden Ring, Grand Theft Auto V pa čak i Soul Hackers sada uključuju oznaku „Cloud Gaming Beta“, odnosno igre se već pojavljuju na URL-ovima Xbox Clouda, ali još uvijek se ne može koristiti ova značajka. To je dovelo je do nagađanja o mogućoj najavi tijekom Gamescoma kasnije ovog mjeseca koja bi omogućila Game Pass pretplatnicima da igraju određene igre koje posjeduju putem clouda.

Budući da Microsoft nije službeno potvrdio ovu informaciju, ne znamo zasigurno kada bi ova usluga mogla biti uvedena, tako da je ovo jedna još od mnogih glasina za koju treba pričekati službene informacije.