Image Alt

Kuvo TV

Nintendo bi u budućnosti mogao podići cijene svojih konzola

Ranije smo pisali o tome kako je Sony povisio cijenu svoje PlayStation 5 konzole diljem svijeta, a prošli mjesec je Microsoftov direktor Phil Spencer priznao da Xbox neće zauvijek moći izbjegavati poskupljenja. Jedino se Nintendo nije u potpunosti izjasnio hoće li povisiti cijene svojih konzola u bližoj budućnosti, iako je u trenutku kada je porasla cijena PlayStationa 5 najavio da to neće učiniti ove godine.

U članku objavljenom na američkom portalu Bloomberg, čini se da Nintendo ozbiljno razmatra povisiti cijenu svojih Switch konzola. Iz Nintenda javljaju kako Switch bilježi pad prodaje od 19,2% u odnosu na prošlu godinu, a samim time će prodati oko 2 milijuna konzola manje, s 21 na 19 milijuna primjeraka.

Navodno im problem stvara nedostatak poluvodiča i ostalih komponenti, iako se situacija trenutno poboljšava. Nintendo se također pohvalio kako je do sada uspio prodati  više od 114 milijuna primjeraka Switch konzole.

Ono što najviše zabrinjava obožavatelje Switcha je činjenica da je konzola stara više od 5 godina i da Nintendo nije snizio njezinu cijenu ni u jednom trenutku od lansiranja. Stoga mnogi pretpostavljaju da će Nintendo podići cijene samo za Switch OLED konzole, jer su novije.

Sve u svemu, uskoro nas očekuju novi Pokemon Scarlet i Violet, a na godinu dolaze The Legend of Zelda: Tears of The Kingdom, Metroid Prime 4 i drugi naslovi, pa vrijedi pretpostaviti da će Nintendo biti zadovoljan ukupnom prodajom igara i Switch konzola.