Image Alt

Kuvo TV

Far Cry 7 bi navodno mogao biti smješten u Koreju, a u ulozi glavnog negativca mogli bismo vidjeti zvijezdu Squid Gamea

Ubisoft je već duže vrijeme prilično tih kada je u pitanju Far Cry serijal, no to ne znači da nova igra ili čak igre već nisu u pripremi. Štoviše, ako je vjerovati novim neslužbenim informacijama, Far Cry 7 je već u razvoju, a mogao bi nas odvesti sve do ne pretjerano gostoljubive Koreje.

Ako je vjerovati informacijama objavljenim od strane neimenovanog izvora, nova igra će se zvati Far Cry 7: Rise, a bit će smještena na ufiktivni otok Kimsan, smješten u Žutom moru, okupiranom od strane sjevernokorejskih pobunjenika na čelu sa liderom po imenu Choi Sang-Pil, kojeg će navodno utjelotvoriti glumac Lee Jung-Jae (Squid Game), a koji ima posebne planove za ovaj otok i njegove žitelje.

E sad, dok ovaj dio priče i settinga donekle i ima smisla, onaj koji slijedi zvuči u najmanju ruku čudno, ali ne i nerealistično. Naime, kako navodi ovaj izvor, Far Cry 7: Rise će igrače baciti u ulogu Adrewa ili Mine Park, korejskih pop zvijezda koje će morati spasiti jedno drugo i naučiti da se izbore sa pobunjenicima i svim drugim opasnostima koje se kriju na otoku.

Dodatne informacije govore kako će igra imati svojevrsni sustav frakcija čiji će nam članovi biti ili saveznici ili protivnici. Također, spominje se mogućnost kooperativnog igranja kampanje u društvu još troje igrača, kao i posebno novo narativno multiplayer iskustvo po imenu Far Cry: Conquest koje će zapravo predstavljati još jednu varijaciju popularnog Extraction multiplayer moda. Spomenuti mod bi također trebao biti smješten u otvoreni svijet, a navodno je koncipiran tako da tročlani timovi potpuno slobodno rješavaju narativne misije, proizvoljno obavljaju sporedne zadatke i bore se protiv drugih timova ili AI kontroliranih protivnika, usput tragajući za vrijednim itemima. Naravno, glavni cilj je, pogađate, pobjeći sa otoka.

Priznajemo, sve navedeno zvuči prilično uvjerljivo, no do službenih informacija ipak ćemo na sve gledati kao na još jednu glasinu u nizu, osobito jer se radi o informacijama koje stižu od neimenovanog izvora. No, kako god, bile ove informacije točne ili ne, Far Cry 7 je gotovo sigurno stvaran i stiže u bližoj ili daljoj budućnosti.