Image Alt

Kuvo TV

SEGA planira uskrsnuti još dvije legendarne franšize

SEGA je nedavno otkrila svoje planove koji se odnose na povratak nekolicine svojih starih, pomalo zaboravljenih serijala, a jedan od tih serijala bi, sudeći prema novim informacijama, definitivno mogao privući pažnju retro nostalgičara.

Pouzdani insider i leaker Nick Backer, poznatiji još i kao Shpeshal Nick, otkrio je kako je čuo da se SEGA sprema da oživi neke od svojih najstarijih franšiza, a u pitanju su manje poznati Gunstar Heroes te znatno poznatiji i popularniji Altered Beast.

Ovaj insider je tijekom nove epizode Xbox Era podcasta podsjetio da je SEGA nedavno potvrdila potencijalna remake izdanja starih Sonic igara, dodavši pri tome kako Sonic nije jedini IP koji će dobiti novi tretman. Prema njegovim riječima, prva dva klasika koja bi mogla krenuti povratnički putem su ranije spomenuti Altered Beast i Gunstar Heroes, a u pitanju su franšize koje su bile iznimno popularne krajem 80-ih i početkom 90-ih.

Altered Beast je arkadni hit iz 1988. godine smješten u drevnu Grčku, gdje smo u ulozi glavnog protagonista koji se mogao transformirati u razna čudovišta morali spasiti boginju Athenu. Radi se ostvarenju koje se svojevremeno uspjelo prodati u 1.4 milijuna primjeraka, što je u ono vrijeme predstavljalo fantastičan uspjeh. S druge strane, Gunstar Heroes je run and gun hit franšiza koja je ranije ove godine proslavila svoj 30. rođendan, a koja je kroz godine povremena znala dobiti i poneko reizdanje.

Naravno, unatoč činjenici da je Baker prilično pouzdan sa svojim leakovima i objavama, do neke službene potvrde ovih informacija, na iste ćemo do daljnjeg gledati kao na samo još jednu glasinu u nizu.