Image Alt

Kuvo TV

Prve tri Halo igre navodno će dobiti punokrvni remake, a pojavit će se i na PlayStationu 5

Već neko vrijeme kruže glasine o remake izdanju originalne Halo igre koji bi navodno trebao stići i na PlayStation 5. Iako stižu iz redova prilično pouzdanih insidera, te glasine nisu ni potvrđene ni opovrgnute od strane Microsofta. No, ako je vjerovati novim insiderskim informacijama, Microsoft bi mogao raditi na remakeu ne jedne Halo igre, već čak tri.

Ako su točne informacije koje nam donosi Technical Halo, insider koji iza sebe ima priličan niz točnih leakova vezanih za ovu franšizu, Microsoft navodno više nije zainteresiran za obično portanje Halo igara na PlayStation 5. Umjesto toga, odlučio se za razvoj remake izdanja prvih triju igara iz serijala. Kako ovaj insider tvrdi, “rimejkanu” trilogiju bi trebao pokretati Unreal Engine 5, a ista bi trebala označiti dolazak Halo franšize na Sonyjeve konzole.

343 Industries ima potpunu kontrolu nad razvojem spomenutih igara u koje bi trebali biti inkorporirani i moderni gameplay elementi, ali očekuje se također da će ovaj studio imati pomoć internih i eksternih timova za podršku.

Naravno, budući da se radi za sada samo o glasini, istu ćemo tako tretirati do daljnjeg. No, znate kako kažu, gdje ima dima, ima i vatre, a s pravom očekujemo da se nešto konkretnije počne događati sa Halo franšizom.