Image Alt

Kuvo TV

Capcom je službeno potvrdio da radi na novoj Resident Evil igri

Da Capcom radi na novoj Resident Evil igri, baš i nije neka tajna, no sada smo konačno dobili i službenu potvrdu.

Iz Capcoma su službeno potvrdili da je nova Resident Evil igra (najvjerojatnije Resident Evil 9) doista u razvoju i da na njoj radi ekipa koja je radila na Resident Evil 7: Biohazardu, na čijem čelu se nalazi Koshi Nakanishi, koji je bio redatelj i već spomenutog sedmog nastavka.

“Doista nam je bilo teško odlučiti što ćemo raditi nakon Resident Evila 7. Ali, konačno imam ideju i, iskreno, mislim da je značajna. Još uvijek ne mogu otkriti nikakve detalje, ali nadam se da ste uzbuđeni.” – izjavio je Nakanishi u svome obraćanju na kraju Capcom Next streama.

Kao što smo već spomenuli, iduća igra iz ovog serijala neće biti remake (iako je navodno više njih u razvoju), već punokrvni originalni nastavak. O spomenutoj igri smo pisali u više navrata, a ako je vjerovati dosadašnjim glasinama i insiderskim informacijama, radi se o dosad najambicioznijem, najvećem i najskupljem naslovu u serijalu koji bi se po prvi put mogao otisnuti u open world vode, iako takvo što i dalje nije potvrđeno. Igra je navodno trebala izaći početkom iduće godine, ali postoji šansa da je interno odgođena za kraj 2025. ili početak 2026. godine.