Image Alt

Kuvo TV

SF metroidvania MARS 2120 u prodaji će se pojaviti početkom kolovoza

Metroidvania akcija MARS 2120, čiju smo najavu vidjeli prije pune četiri godine, konačno je pred izlaskom. Nakon gotovo dvogodišnjeg boravka u Early Access fazi, u prodaji će se pojaviti već početkom idućeg mjeseca.

Studio QUByte Interactive službeno je potvrdio kako će MARS 2120 izaći 1. kolovoza te da će biti dostupan za PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC i Nintendo Switch.

U pitanju je SF akcija s metroidvania elementima koja svoju inspiraciju crpi iz hitova kao što su Super Metroid, Castlevania: Symphony of the Night ili Guacamelee! Radnja ovog ostvarenja smještena je na Crveni Planet, a prati narednicu Annu “Thirteen” Charlotte u njenoj misiji koja je vodi do prve ljudske kolonije na Marsu, gdje ćemo morati istražiti brojne biome koji okružuju koloniju te usput otkriti brojne tajne koje sama kolonija krije. Na polju gameplaya, MARS 2120 se ne razlikuje pretjerano od već spomenutih igara, prvenstveno Metroid igara, a donosi nam red akcije i red istraživanja u klasičnoj metroidvania maniri. Kako sve to izgleda u praksi, pogledajte ispod.