Image Alt

Kuvo TV

Iz Hrvatske nam stiže sportska igra Split Decision, u kojoj ćemo se naći u ulozi boksačkog suca

Ove godine pokrenut je novi program Play.docs, u suradnji s Asocijacijom industrije videoigara Srbije (SGA) i Hrvatskim audiovizualnim centrom. Program predstavlja izbor videoigara u kojima se nove tehnologije susreću s dokumentarnom filmskom umjetnošću, a među njima se našla i Split Decision, igra hrvatskog studija Quarc Games.

Split Decision je avanturistička point & click igra iz prvog lica u kojoj preuzimate ulogu boksačkog suca. Vaš zadatak je balansirati između morala i troškova života u svijetu ovoga sporta koji brzo postaje duboko korumpiran. Za razliku od sličnih sportskih igara, ova se fokusira na promatranje i ocjenjivanje boraca.

Glavna mehanike igre vrti se oko dobivanja reputacije, koju možete i izgubiti. Pošto kao sudac niste dovoljno plaćeni, do vas mogu doći ponude za namještanje mečeva kako biste si mogli priuštiti osnovne životne troškove. Uz to, narativ igre je realističan i ciničan, dok su vizualni i zvučni dizajn apstraktni. Što su vaše ocjene bliže ocjenama drugih sudaca, to više raste reputacija u boksačkoj zajednici i dobivate pozive za prestižnije događaje.

Kako naša igra ima više završetaka, želimo svim igračima pružiti priliku da iskušaju sve moguće izbore i da vidimo gdje možemo još proširiti naš sadržaj bogat pričom. Planiramo da Split Decision bude u Early Access verziji šest mjeseci prije nego što objavimo punu verziju. Trenutno imamo demo verziju igre koja prikazuje prve mečeve i početak priče”, poručili su iz Quarc Gamesa.

Split Decision još uvijek nema konkretan datum izlaska, ali će biti dostupan za PC putem Steama.