Image Alt

Kuvo TV

Analitičari očekuju da će Xbox Game Pass iduće godine donijeti gotovo 5,5 milijardi dolara zarade

Ranije ovog mjeseca, Microsoft je najavio skoro lansiranje novog Xbox Game Pass Standard modela i povećanje cijena za postojeće pretplatničke modele. U vezi s tim, Ampere Analysis pružio je nekoliko intrigantnih uvida u budućnost Xbox Game Passa.

Prema predviđanjima Ampere Analysisa, globalna potrošnja potrošača na Xbox Game Pass dosegnut će gotovo 5,5 milijardi dolara do 2025. godine. To predstavlja povećanje od 15,3% u odnosu na trenutne razine potrošnje. Ova prognoza temelji se na pretpostavci da će broj pretplatnika ostati stabilan usprkos povećanju cijena.

Jedan od glavnih čimbenika koji potiče promjene u Xbox Game Passu je dodavanje novih Call of Duty igara u Game Pass Ultimate. Call of Duty je vrlo popularan i skupa serijal, a njegovo uključivanje u pretplatu zahtijeva od Microsofta da prilagodi svoju strategiju cijena.

Brojka od 5,5 milijardi dolara koju spominje Ampere Analysis predstavlja bruto dobit. To podrazumijeva da nisu uračunati značajni troškovi koje Microsoft snosi za održavanje usluge, kao što su dodavanje novih igara, promocije i održavanje servera.

Važno je napomenuti da ova predviđanja uključuju određenu dozu nagađanja. Microsoft rijetko daje informacije o broju pretplatnika ili pruža detaljne informacije o vrstama pretplata i probnim ponudama. Ipak, ove promjene bi potencijalno mogle koristiti Xboxu na duge staze.