Image Alt

Kuvo TV

Iscurio je koncept nove first party PlayStation ekskluzive – je li u pitanju Naughty Dogov novi IP?

Prije dva mjeseca, ugledni insider Danier Richtman, poznatiji još pod nadimkom DanielRPK, otkrio je putem svoga Patreon accounta informacije o misterioznom castingu za nadolazeću first party PlayStation ekskluzivu, koji je održan pod nadzorom Jamie Bafus, ključne osobe za casting i talente unutar Sony PlayStation Stufios Worldwidea. Sada smo zahvaljujući insiderskim informacijama koje donosi mp1st dobili nekoliko konkretnijih, ali i dalje prilično maglovitih detalja o navedenoj igri.

Casting je bio namijenjen za akcijsku avanturu koju će krasiti intenzivno nasilje i potencijalno vulgarni jezik. Iako je i dalje nepoznato o kakvom projektu je riječ, isti će nositi oznaku “M” što znači da će najvjerojatnije nositi oznaku 18+. Drugi konkretniji detalji tiču se dviju uloga za koje je casting obavljen, a u pitanju su prosijedi muški lik sa kovrdžavom kosom i bradom starosti od 40 do 60 godina te tamnija brineta starosti od 20 do 60 godina. Na stranici za casting našao se i concept art navedenih likova, s tim da su im lica bila skrivena, no usporedimo li taj concept art sa sličnim ranijim concept artovima Sonyjevih igara, mogli bismo pretpostaviti koji studio stoji iza svega.

Naravno, sve vodi ka tome da se radi o Naughty Dogu i njegovom novom projektu, a iako se za sada možemo baviti samo nagađanjem, ovoj teoriji u korist ide i činjenica da je Neil Druckmann, samo dva dana nakon što je casting održan, izjavio kako bi Naughty Dogov novi IP mogao redefinirati percepciju mainstream gaminga. Također, igre sa intenzivnim nasiljem nisu strane ovom studiju, tako da bi se doista moglo raditi o njegovom novom IP-ju o kojem se već duže vrijeme priča.

Uzmemo li u obzir činjenicu da je Naughty Dog već duže vrijeme bio zauzet štancanjem raznoraznih remake i remaster izdanja igara iz Uncharted i The Last of Us franšiza te da već godinama čekamo na najavu nečega potpuno novog, za što znamo da postoji i da je u razvoju, postoji realna šansa da ćemo najavu te nove igre vidjeti na predstojećem PlayStation Showcaseu koji bi, ako su glasine točne, trebao biti održan nekada u rujnu.