Image Alt

Kuvo TV

Paradox Interactive je izvjestio o značajnom padu dobiti, obećava da će poboljšati pristup budućim projektima

Paradox Interactive objavio je svoj financijski izvještaj za drugo tromjesečje koje je završilo 30. lipnja, pokazujući drastičan pad prihoda i dobiti. Tvrtka je u tom razdoblju ostvarila prihod od 52,5 milijuna eura što je pad od 22% u odnosu na prethodnu godinu. Glavni izvori prihoda bili su Age of Wonders 4, Crusader Kings III, Hearts of Iron IV, Stellaris i Victoria 3.

Operativna dobit pala je za 90% na 2,6 milijuna eura, dok je dobit nakon oporezivanja smanjena za 88,5% na 2,3 milijuna eura. SAD je bio najveće tržište, čineći 87% ukupnih prihoda, dok je Švedska doprinijela s 2,7% a ostatak Europe s 8%. Prihodi od PC igara činili su 87% ukupnog prihoda, dok su konzole činile 9,7%, a mobilne igre 2,3%.

Izvršni direktor Fredrik Wester priznao da rezultati nisu najbolji, naglasivši da, iako su osnovna poslovna područja dobro funkcionirala, otkazivanje igre Life by You i loše performanse nedavnih izdanja poput The Lamplighters Leaguea istaknuli su potrebu za boljim upravljanjem projektima i procjenom rizika.

Komercijalni uspjeh 4X strategijske igre Millennia, objavljene u ožujku 2024. godine, još uvijek nije objavljen, dok se Cities: Skylines II pokazuje u boljem svjetlu nakon nedavnih nadogradnji. Ovo vrlo vjerojatno znači da spomenute igre nisu uspjele ispuniti tražena očekivanja.