Image Alt

Kuvo TV

Rani rezultati Marvel Rivalsa izgledaju obećavajuće – igra je dosegnula više od 52 tisuće istovremenih igrača tijekom zatvorene beta verzije

Marvel Rivals, novi PvP hero shooter tvrtke NetEase, imao je sjajan početak u svojoj zatvorenoj beti, tijekom koje je dosegnuo 52 tisuće istovremenih igrača. Beta je još uvijek dostupna na PC-u i konzolama i ograničena je samo na igrače koji su se prijavili za pristup ovoj verziji. Iako ukupan broj sudionika nije otkriven, početni rezultati igre su impresivni. Beta će trajati do 5. kolovoza, a broj igrača bi mogao dodatno rasti tijekom tog razdoblja.

Za usporedbu, Sonyjev hero shooter Concord, koji je imao otvorenu betu od 18. do 21. srpnja, dosegao je samo 2.388 istovremenih igrača. Za razliku od Marvel Rivalsa, koji je besplatan i temelji se na popularnom IP-u, Concord će koštati 40 eura iako je bio dostupan svim igračima tijekom testiranja.

Marvel Rivals je zapravo 6v6 third-person shooter koji uključuje više od 20 likova iz stripova. Uvodi jedinstvene mehanike poput timskih vještina za posebne napade i destrukciju okoliša koristeći Unreal Engine 5 Chaos sustav. Dok se neki objekti mogu uništiti, ključne strukture poput visokih platformi su neuništive kako bi se održala strateška priroda igre.

Igru razvijaju NetEaseovi studiji u Seattleu i Guangzhouu, a direktor igre je Thaddeus Sasser, veteran s iskustvom iz Activisiona, Visceral Gamesa i drugih poznatih studija. Igra još uvijek nema službeni datum izlaska, no NetEase ju planira prvo objaviti na PC-u, a verzije za PS5 i Xbox Series X/S nešto kasnije.