Image Alt

Kuvo TV

Nakon samo dva tjedna, Concord je povučen iz prodaje

Samo nekoliko dana, nakon što smo neslužbeno doznali da je do sada prodano svega 25.000 primjeraka Sonyjeve live service uzdanice Concord, stiže nam vijest koju smo, ako ćemo biti iskreni, u neku ruku mogli i očekivati.

Sony je odlučio povući Concord s tržišta nakon samo dva tjedna, a kao glavni razlog takve odluke naveo je loše prodajne rezultate i veoma slab interes igrača. Zbog svega navedenog, pala je odluka da se Concord povuče iz prodaje 6. rujna, da se zaustave sve aktivne transakcije vezane za igru te da se omogući puni povrat novca, neovisno je li u pitanju digitalno izdanje kupljeno preko nekog digitalnog servisa (PlayStation Store, Steam, Epic Games Store) ili fizičko izdanje kupljeno u nekoj od ovlaštenih trgovina. Refund digitalne verzije igre kupljene putem Steama ili Epic Games Storea očekuje se odmah nakon povlačenja igre, no iz Sonyja napominju kako će novac igračima koji su igru kupili putem PlayStation Storea ili PlayStation Directa biti vraćen na račune u periodu od 30 do 60 dana

U priopćenju za javnost povodom cijele situacije, iz Sonyja i Firewalk Studiosa su naveli kako “za sada” povlače igru, ali da postoji mogućnost da je ponovno vidimo u nekom novom obliku, sugerirajući da bi se Concord mogao eventualno vratiti sa određenim izmjenama i to kao free to play naslov. Više informacija trebalo bi biti dostupno u periodu koji je pred nama.

Concord je prvi projekt Firewalk Studiosa nakon što je ovaj razvojni tim 2018. godine postao član PlayStation obitelji. Prema još uvijek neslužbenim (ali gotovo sigurno točnim) informacijama, Concord je bio u razvoju gotovo osam godina, a Sony je u njegov razvoj uložio više od 100 milijuna dolara. Još od svoje najave, spomenuta igra je naišla na brojne kritike, prvenstveno zbog svoje sličnosti sa većinom aktualnih hero shootera poput Overwatcha ili Valoranta, kao i zbog činjenice da je najavljena kao premium naslov koji je u prodaju lansiran po cijeni od $40. Epilogu svega navedenog svjedočili smo tijekom posljednja dva tjedna, a hoće li Concord na kraju ostati upamćen kao jedan od najvećih Sonyjevih promašaja ili za njega još uvijek postoji nada, ukoliko se doista vrati u nekom drugačijem obliku, ostaje nam da vidimo.