Image Alt

Kuvo TV

Square Enix navodno planira izdati sve svoje igre na Xbox konzolama, uključući i Final Fantasy VII trilogiju

Iako mu je PlayStation bez imalo sumnje omiljena platforma, Square Enix je u posljednje vrijeme sve češće počeo izdavati svoje igre i na drugim platformama, pri čemu prvenstveno mislimo na PC, iako smo svjedočili i dolasku solidnog broja igara i na Xbox konzole. Dolazak većeg broja Square Enixovih igara na Microsoftovu konzolu, Xbox igrači su dočekali i više nego dobro, a toga je svjestan i ovaj veliki japanski izdavač, zbog čega je ozbiljno počeo razmatrati izdavanje još većeg broja igara na Xbox platformi.

Square Enix je nedavno konačno i službeno potvrdio da Final Fantasy XVI uskoro stiže na PC, a istovremeno su se pojavile sve intenzivnije glasine o dolasku spomenute igre i na Xbox Series X/S. U međuvremenu, na Xbox konzolama se pojavio Final Fantasy XIV, a prema informacijama koje nam stižu od prilično pouzdanog insidera veoma bliskog Microsoftu i Xbox platformi, još Final Fantasy igara bi uskoro moglo stići na Xbox.

Poznati novinar i insider Jez Corden tvrdi da Square Enix planira dovesti još Final Fantasy igara na Xbox, a da se među njima nalaze Final Fantasy XVI, Pixel remasteri pa čak i još uvijek aktualna Final Fantasy VII remake trilogija. Štoviše, kako tvrdi Corden, najavu Final Fantasyja XVI bismo mogli vidjeti već tijekom predstojećeg Tokyo Game Showa, koji nas očekuje krajem ovog mjeseca.

I dok su Pixel remaster izdanja prosječnim igračima manje bitna, očekivano se povlači pitanje što se događa sa remake trilogijom i hoće li se ista doista pojaviti i na Xbox konzolama. Corden tvrdi da PlayStation nema definiranu trajnu ekskluzivnost za cijelu trilogiju, tako da je dolazak iste na Xbox svakako realna opcija. Tome u prilog ide i činjenica da su iz Square Enixa nedavno izjavili kako će se u budućnosti manje oslanjati na izdavanje ekskluziva, a više na izdavanje svojih igara na što više platformi, pri čemu je posebno naglašeno to da će ovaj japanski gigant u budućnosti udvostručiti broj Xbox igara.