Image Alt

Kuvo TV

Space Adventure Cobra: The Awakening je novi akcijski platformer zasnovan na poznatoj mangi iz 70-ih

Microids se u posljednje vrijeme specijalizirao za izdavanje raznih remake i remaster izdanja, a nisu mu strani ni nastavci pojedinih legendarnih hitova. No, još jedan od noviteta u budućoj ponudi ovog francuskog izdavača bit će igra Space Adventure Cobra: The Awakening, koja predstavlja gaming adaptaciju poznate mange s kraja 70-ih godina prošlog stoljeća.

Space Adventure Cobra: The Awakening je sidescrolling akcijski platformer studija Magic Pockets, koji je inspiriran mangom Cobra autora Buichija Terasawe iz 1978. godine, a radnjom bi trebao pokrititi prvih 12 epizoda anime serijala.

U ovom ostvarenju, naći ćemo se u ulozi svemirskog pirata Cobre koji će sa svojom vjernom partnericom Lady Armaroid morati spriječiti misterioznu prijetnju koja se nadvila nad cijelim svemirom. Tijekom svoje avanture, putovat ćemo od planeta do planeta kako bismo spasili tri zagonetne sestre, čija je sudbina povezana sa legendarnim blagom za kojim traga gusarski gild. Sama priča igre trebala bi vjerno pratiti svoj anime uzor te bi nam trebala isporučiti uzbudljivu svemirsku operu prepunu pamtljivih likova i lokacija, kao i unikatnog oružja na čelu sa Psychogunom. O kakvoj igri se radi, pogledajte ispod.

Space Adventure Cobra: The Awakening je trenutno u razvoju za PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC i Nintendo Switch, a u prodaji će se pojaviti iduće godine.