Image Alt

Kuvo TV

Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 2 je potvrđen, ali neće uskoro izaći..

Konami je potvrdio da radi na drugom ”volumenu” Metal Gear Solid: Master Collectiona. Prvi dio (tj. volume), objavljen 2023. godine, sadržavao je nove verzije igara Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2 i Metal Gear Solid 3 za moderne platforme. Od tada, fanovi su nastavili špekulirati o tome što bi drugo izdanje ove zbirke Metal Gear igara moglo donijeti. Iako odgovori na ovo pitanje još nisu jasni, sada znamo da je Konami u procesu razvoja ovog projekta.

Tijekom najnovije epizode video serijala “Metal Gear Production Hotline”, producent Noriaki Okamura potvrdio je da se radi na Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 2. Okamura nije otkrio koje će Metal Gear igre biti uključene u ovu kolekciju, ali je naglasio da je ovaj projekt nešto složeniji od prvog volumena. Razlog za to leži u činjenici da su igre poput MGS 2 i MGS 3 već dobile HD portove u prošlosti, što je olakšalo njihovo prebacivanje na moderne platforme. Zbog toga se sada susreću s novim izazovima prilikom stvaranja Master Collection Vol. 2, što bi moglo dovesti do kašnjenja u objavi igre.

“Imali smo HD portove za Metal Gear Solid 1, 2 i 3. Ili, ispričavam se, ne baš za MGS1, ali za druge dvije. Međutim, većina objavljenih naslova  nakon toga nema prethodne HD portove koje bismo mogli iskoristiti,” izjavio je Okamura. “Neki su u HD-u, ali to su sve veliki naslovi, što donosi vlastite izazove. Dakle, s obzirom na sve te čimbenike i lineup igara (…) trebat će neko vrijeme da dobijemo jasniju sliku. (…) Naravno, prvi smo nazvali Vol. 1, pa je sigurno da radimo na Vol. 2,” nastavio je Okamura. “Zabrinuti smo zbog toga što je Vol. 1 imao prilično težak početak, s raznim problemima, pa ćemo učiniti sve da to ne ponovimo. Samo molimo sve da nam daju vremena. I, znate… Već mogu zamisliti komentare poput: ‘Niste ništa konkretno rekli!’ No, iako ne možemo podijeliti mnogo, želimo ostati u kontaktu i informirati vas.”

Dobra vijest je da, iako Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 2 možda neće izaći još neko vrijeme, fanovi Metal Gear serijala neće ostati bez novog sadržaja. Novi MGS 3 remake, pod nazivom Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, već je u izradi. Datum izlaska remakea još nije otkriven, ali se očekuje da će igra izaći 2025. godine.