Image Alt

Kuvo TV

Svi zaposlenici neovisne izdavačke kuće Annapurna Interactive podnijeli su ostavke zbog neslaganja sa “vrhom”

Jutros je cijelom gaming scenom odjeknula prilično neugodna vijestsvi zaposlenici izdavačke kuće Annapurna Interactive dali su ostavku nakon što su propali pregovori oko odvajanja iste od matične kompanije Annapurna.

Bloombergov novinar Jason Schreier otkrio je u svome izvještaju kako je Annapurna Interactive ostala bez svih 25 zaposlenika nakon dužeg neslaganja sa vlasnicom tvrtke Megan Ellison. Naime, predsjednik izdavačke kuće Annapurna Interactive Nathan Gary i njegov tim navodno su neko vrijeme pregovarali sa vrhom tvrtke oko mogućnosti da spomenuta kuća postane neovisna od kompanije Annapurna. No, nakon što je Ellisonova odustala od pregovora, Gary i svi zaposlenici su istovremeno podnijeli ostavke sa svojih radnih pozicija.

Očekivano, nakon ovakvog poteza, developeri čije su igre trenutno u razvoju pod okriljem Annapurna Interactivea odmah su se zabrinuli za njihovu budućnost, no iz ove izdavačke kuće tvrde kako aktualna situacija neće utjecati na produkciju igara koje su u razvoju. Kako navodi Megan Ellison, Annapurna Interactive će i dalje financirati navedene projekte, a tako da nema straha za njihovo otkazivanje. Za novog predsjednika imenovan je Hector Sanchez, a uskoro se očekuje i dolazak novog osoblja koje će zamijeniti one koji su napustili ovu izdavačku kuću.