Image Alt

Kuvo TV

Resident Evil 9 navodno izlazi tijekom druge polovice iduće godine, službena najava nas očekuje vrlo brzo

Sudeći prema novim glasinama, Resident Evil 9 bi trebao izaći tijekom druge polovice iduće godine, a njegovu najavu bismo mogli vidjeti vrlo brzo.

Nove neslužbene informacije, vjerovali ili ne, ovaj put ne stižu od uvijek pouzdanog i svakako najpoznatijeg Resi insidera Dusk Golema, već od leakera pod nadimkom “Ignus“, koji također iza sebe ima solidan procenat točnih leakova.

Prema onome što je spomenuti leaker objavio, nova velika igra iz ovog Capcomovog serijala bi trebala izaći u periodu od srpnja do prosinca 2025. godine, a njeno službeno razotkrivanje bi trebalo uslijediti u predstojećim tjednima ili mjesecima. To se dobrim dijelom poklapa s ranijim glasinama, no informacije koje nam stižu od brazilskog leakera pod nadimkom victormollino (koji je i prije Jeffa Grubba nagovijestio da će novi State of Play biti održan 24. rujna) govore da bi Resident Evil 9 mogao biti najavljen upravo tijekom State of Playa što bi, ukoliko je dotični u pravu, moglo značiti da ćemo najavu igre vidjeti već idući tjedan.

Naime, ovaj leaker tvrdi da je promo materijal za igru spreman, što opet potvrđuje ranije informacije o internoj odgodi igre i činjenicu da je igra već duže vrijeme spremna za najavu, ali da istu nismo vidjeli upravo zbog Capcomove odluke da prolongira njen izlazak za drugu polovicu 2025. godine.

Capcom se još nije oglasio povodom navedenog leaka, no iako isti ne dolazi od relevatnog izvora kakav je, recimo, Dusk Golem, postoji realna šansa da se doista radi o točnim informacijama. U svakom slučaju, prvo ćemo morati pričekati da Sony potvrdi novi State of Play, pa onda ćemo razmotriti mogućnost da na tom eventu vidimo i Resident Evil 9.

Resident Evil 9 je, prema svim dosadašnjim leakovima i insiderskim informacijama, dosad najveći, najskuplji i najambiciozniji naslov u cijelom serijalu koji bi se premijerno mogao otisnuti u open world vode i donijeti zaključak priče koja traje od izlaska Resident Evil 7: Biohazarda te tako otvoriti vrata za potpuno novu eru Resident Evil serijala. Raniji leakovi sugeriraju da će se Resident Evil 9 odvijati na otoku u Jugoistočnoj Aziji i da će, poput Villagea, uključivati mitska stvorenja. Također, šuška se da ćemo u glavnoj ulozi još jednom vidjeti našeg starog znanca Leona S. Kennedyja. Što je od svega navedenog točno, doznat ćemo uskoro.