Image Alt

Kuvo TV

Kingdom Hearts 4 će označiti početak kraja serijala, ujedno će navodno biti i posljednja igra Tetsuye Nomure

Čini se da će Kingdom Hearts 4 biti početak kraja ovoga akcijskog RPG serijala koji je s nama više od 20 godina. Od izlaska originalnog Kingdom Heartsa 2002. godine, serijal je dobio brojne nastavke i spin-offove, koji su svi dio opsežne priče ovoga serijala. Sada, nakon najave četvrtog djela, redatelj Tetsuya Nomura je izjavio da će Kingdom Hearts 4 započeti radnju koja će voditi prema kraju serijala.

Govoreći za japansku publikaciju Young Jump, Nomura je dao više informacija o Kingdom Heartsu 4 i što igra donosi. Nomura je rekao da se KH4 generalno smatra točkom resetiranja za franšizu i da će biti pristupačna za nove fanove. Osim toga, Nomura je naglasio da će sljedeći nastavak započeti priču koju namjerava završiti prije nego što ode u mirovinu. Nije otkrio koliko još igara u glavnoj liniji Kingdom Hearts serijala planira napraviti, ali je naveo da smatra da se njegova karijera bliži kraju. U prijevodu, to možda znači i da je ”četvorka” zadnji veliki Kingdom Hearts naslov?

“Govoreći o stvarima bez snova, ostalo mi je samo nekoliko godina do mirovine, pa moram odlučiti hoću li prvo otići u mirovinu ili dovršiti serijal”, rekao je Nomura. “Kingdom Hearts 4 pravim s namjerom da bude priča koju ću završiti.”

Nomura, koji će sljedeći mjesec napuniti 54 godine, spomenuo je da razvija Kingdom Hearts IV s ciljem da zaključi priču. Ovo je zanimljivo jer Square Enix najavljuje da Kingdom Hearts IV započinje novi epski story arc pod nazivom “Lost Master Arc”, i čini se da Nomura želi vidjeti kako će se to razviti. Osim toga, vjerojatno je angažiran i za režiranje nastavka igre Final Fantasy VII Rebirth, što izgleda suprotno njegovoj želji za umirovljenjem.

Nomura je u intervjuu također komentirao postavku u kojoj će se Sora i ekipa naći sljedeći put: “Više volim svjetove koji su malo drugačiji od ‘moguće’ stvarnosti, nego one koji su previše lažni. Isto je i s filmovima; ako je svijet previše fantazijski, ne mogu se stvarno uživjeti. Zato više volim postavke temeljene na Shibuji, ali nestvarnoj Shibuji. Umjesto potpune fantazije, mislim da ‘nerealno unutar stvarnosti’ najbolje odgovara fantazijskoj viziji.”

Za sada se vrlo malo zna o Kingdom Heartsu 4. Posljednja igra u ovoj sagi najavljena je od strane Square Enixa još 2022. godine, ali od tada nisu objavljeni dodatni traileri. Vrlo je vjerojatno da će KH4 biti sljedeća velika igra u planu Square Enixa nakon što je Final Fantasy VII Rebirth objavljen ranije 2024. godine. Međutim, ostaje za vidjeti hoće li to ustinu biti tako. Nadamo se da ćemo dobiti više informacija o naslovu prije kraja ove godine.