Image Alt

Kuvo TV

Bili smo na Blender: Film & Games konferenciji u Zagrebu

Blender: Film & Games konferencija, koja je okupila više od 80 sugovornika i stotinjak sudionika u nekoliko dvorana Algebrinog kompleksa u Zagrebu, uspješno je završena ovog petka.

Program je započeo u 9 sati, a zaključen je kasnonoćnim druženjem u Old School baru. Uz raznovrsne panele na zanimljive teme, održane su i tri radionice, te AV Career Day – poseban program namijenjen svima koji su željeli saznati više o pronalasku posla u filmskoj i gaming industriji. Uz bogat sadržaj i prisutnost mnogih poznatih lica iz tih industrija, hrvatska filmska i gaming scena savršeno su se povezale, stvarajući novu platformu za raspravu o aktualnim temama.


Izdvojili bismo dva zanimljiva panela koji su privukli pažnju, a među njima je Crossmedia i Transmedia: iz filma u videoigre i iz videoigre u film, s govornicima Aleksandrom Gavrilovićem (Gamechuck / CGDA), Hrvojem Mitićem (Games Scout), Ivanom Muratom (Nanobit), Peđom Čačićem (Protopixel) i dr. Ilijom Barišićem. Također, panel Svjetski uspjesi hrvatskih videoigara okupio je Borisa Barbira (Pine Studio), Davora Hunskog (Croteam), Tomislava Uzelca (2X2 Games), Murata (Nanobit) i Marija Mihokovića (LGM & Overseer Games).

Uz navedene panele, bile su predstavljene i igre: The Dunkers (Pet Rusa), Dark Queen (Downtown Game studio), Bura: The Way the Wind Blows (Tiny Meow studio) i Profesor Baltazar (Gamechuck).






Blender konferenciju organizirali su Zagrebački filmski ured i Games Croatia (HAVC), s ciljem razvoja hrvatske industrije videoigara na svim razinama. Konferencija je održana uz podršku partnera poput Sveučilišta Algebra, Gradskog ureda za kulturu, Turističke zajednice Zagreba te brojnih filmskih i gaming udruga, uključujući HDFK, HDFD, CGDA i Hrvatski esport savez.