Image Alt

Kuvo TV

Resident Evil VIIlage u prodaju stiže početkom svibnja – imamo novi trailer, prvu gameplay demonstraciju i hrpu novih informacija

Resident Evil Showcase donio nam je hrpetinu očekivanih informacija o igri Resident Evil VIllage. Vidjeli smo premijernu gameplay demonstraciju i novi trailer, doznali nove detalje same priče igre, kao i službeni datum njenog izlaska. No, to nije sve. Još dosta toga je otkriveno, pa idemo redom.

Resident Evil VIllage u prodaji će se pojaviti 7. svibnja, a osim za ranije najavljene PS5, Xbox Series X/S i PC platforme, bit će dostupan i na sada već prošlogeneracijskim PS4 i Xbox One konzolama, pri čemu vrijedi naglasiti i to da sve kupce PS4/Xbox One inačica očekuje besplatna next-gen nadogradnja.

Također, potvrđeno je kako nas očekuje nekoliko izdanja igre. Tako nas, uz standardno izdanje koje će koštati $59.99, očekuju dva posebna, Deluxe Edition koji će koštati $69.99, te Collector’s Edition, za kojeg će biti potrebno izdvojiti prilično visokih $219.99. Deluxe Edition stiže sa Trauma Packom, koji se sastoji od nekoliko in-game bonusa (Samurai Edge oružje, Mr. Everywhere accessory, posebni filter inspiriran found footage sadržajem iz Resident Evil 7: Biohazarda, posebna Safe Room pozadinska glazba i još nekoliko dodataka). S druge strane, Collector’s Edition sadrži kompletan sadržaj iz Deluxe Editiona, ali i ekskluzivni poster, steelbook, figuru Chrisa Redfielda, kolekcionarsku kutiju i art book.

Prednardužbe su već otvorene, sa sobom donose bonus u vidu “Mr. Raccoon Weapon Charm” dodatka i Survival Resource Packa, a ukoliko napravite pre-order igre putem PlayStation Storea, dobit ćete još i ekskluzivni mini-soundtrack.

Uz ranije najavljeni trailer i prvi gameplay prikaz, Capcom je pomalo očekivano najavio demo verziju pod imenom “Maiden”, koja je odmah po završetku Showcasea postala dostupna ekskluzivno na PlayStation 5 konzolama, dok je u međuvremeno potvrđeno kako će drugi demo na sve platforme stići nekada tijekom proljeća.

Čak ni to nije sve, jer prije nego što se pozabavimo novim detaljima same priče igre, donosimo i prve informacije o friško najavljenoj multiplayer igri Resident Evil Re: Verse, koju će besplatno dobiti svi koji kupe Resident Evil VIIlage. Radi se o klasičnoj multiplayer akciji za 4 do 6 igrača, koja stiže kao dio velike proslave 25. obljetnice serijala, a koja nam nudi akciju iz perspektive brojnih likova iz serijala.

U biti očekuju nas petominutni Deathmatch mečevi, u kojima pobjeđuje igrač sa najviše poena. Uz klasično napucavanje protiv drugih igrača, ovdje se u slučaju smrti pretvaramo u smrtonosno biooružje i nastavljamo borbu, dok usput kupimo kapsule virusa zahvaljujući kojima se možemo pretvoriti u još jače i opasnije mutante. Kako sve to izgleda u praksi, pogledajte ispod.

Sada kada smo vidjeli i Resident Evil Re: Verse, red je da se malo vratimo i samoj priči i settingu “seoceta”. Naime, još od prvog trailera i leakova koji su prethodili inicijalnoj najavi igre, znali smo kako će ista prilično biti inspirirana Resident Evilom 4. Sama radnja igre nastavlja se na onu iz Resident Evil 7: Biohazarda, a odvija se nekoliko godina nakon zastrašujućih događaja iz “Resi sedmice”. Potpuno novi slijed neočekivanih događaja i potraga za otetom bebom i Chrisom Redfieldom (Chrise sinko, što uradi?), odvest će glavnog protagonista sedmice Ethana Wintersa sve do snijegom okovanog seoceta, najvjerojatnije lociranog u Rumunjskoj, gdje će ga dočekati nova noćna mora, prepuna najčudnijih likova u jednoj Resi igri (sorry druže Salazare).


















Novi trailer i premijerna demonstracija donijela nam je prvi pogled na nekolicinu novih protivnika i likova, počevši od ghoulish utvara koje Ethana čekaju u katakombama, preko vukodlaka i ogromnih “čupavaca” sa maljevima, pa sve do skupine jezivih i, kako smo mogli vidjeti, prilično opasnih vampirki/vještica na čelu sa iznimno visokom Lady Dimitrescu, koja je na još uvijek nepoznat način povezana sa obitelji Baker iz prošle igre. Kako stvari stoje, Lady Dimitrescu neće biti glavna negativka u igri, budući da i ona “polaže račune” izvjesnoj Lady Mirandi, koja je najvjerojatnije odgovorna za otmicu Ethanove bebe.

Znali smo od ranije da nas u Resident Evil VIllageu očekuje povratak “trgovca”. Istog smo jučer i po prvi put upoznali, a u pitanju je prilično groteskni Duke. Kod njega ćemo moći kupovati i prodavati oružje i opremu, kao i loot kojeg će u igri biti poprilično.

Više detalja o samoj igri i njenom multiplayer dodatku trebali bismo doznati u mjesecima koji su pred nama. Do novih detalja, ostavljamo vas uz novi trailer i premijernu gameplay demonstraciju.