Image Alt

Kuvo TV

EA je od Star Wars igara dosad zaradio više od tri milijarde dolara

Svakako nije iznenađenje da je Star Wars franšiza izvor velike zarade za EA. Bez obzira radi li se o filmu, seriji, igrama ili igračkama Star Wars neće nigdje očiti jer polučuje, prije svega, izraziti financijski uspjeh.

Andrew Wilson, jedan od čelnika Electronic Artsa, ovoga tjedna je na sastanku sa ulagačima i prilikom objavljivanja zadnjega financijskog izvještaja progovorio malo detaljnije o tome koliko im Star Wars franšiza znači:

”Očekujte da ćemo nastaviti ulagati u našu vezu sa Star Wars franšizom. Ona je za nas bila izuzetno profitabilna, donijela nam je preko 3 milijarde dolara zarade, i uzbuđeni smo oko toga što će nam sve donijeti ova suradnja u budućnosti.”

Ova zarade se odnosi na razdoblje od 2012. godine, kada je EA dobio prava i ekskluzivnost na Star Wars sadržaje. No, njihovo poslovanje će se ubrzo promijeniti. Dogovor Disneyja i EA- se bliži kraju, a druge tvrtke su već izrazile interes za preuzimanje Star Warsa. Jedna od njih je Ubisoft koja već radi na svom open-world Star Wars naslovu. Doduše, detalji o toj igri još nisu službeni niti precizniji.

EA svakako još neće odustati od Star Warsa, to je poprilično jasno. Nastaviti će zarađivati, no ostaje da vidimo kroz koje točno igre, i na temelju koje vizije.