Image Alt

Kuvo TV

Buduće Bethesdine igre gotovo sigurno “zaobilaze” PlayStation konzole

Iako su ranije izjave koje su pristizale iz Microsofta sugerirale kako bi dobar dio budućih Bethesdinih igara i nakon Microsoftove akvizicije mogao stići i na druge platforme, prije svega PlayStation i Nintendo Switch, situacija se nakon finalizacije te akvizicije prilično promijenila. Microsoft sada pjeva neku drugu pjesmu, a njegov glavešina, Phil Spencer, ističe Xbox Game Pass kao jedino sigurno mjesto na kojem ćemo vidjeti sve buduće Bethesdine naslove.

Povodom uspješno završene kupovine Bethesde, Spencer je onako politički odgovorio kako će Microsoft ispoštovati Bethesdine ranije ekskluzivne dogovore sa Sonyjem vezane za igre kao što su Deathloop i Ghostwire: Tokyo, ali i da će se primarno okrenuti jačanju i daljem razvoju i rastu Xbox Game Pass servisa, koji će biti jedini sigurni dom za sve buduće Bethesdine igre.

Spencer se ovom prilikom osvrnuo i na pojedine Bethesdine multiplatformske naslove poput, recimo, The Elder Scrolls Online ili Fallout 76, koji i dalje imaju ogromnu bazu igrača na svim platformama, izjavivši kako će Microsoft i dalje podržati takve igre na svim platformama jer mu je stalo do igrača i njihovih zajednica.

S druge strane, ne osvane li nekim čudom Xbox Game Pass na PlayStation i Nintendo konzolama, šanse da ćemo na njima zaigrati The Elder Scrolls VI i Starfield, kao i budući DOOM, Fallout, Dishonored ili Wolfenstein gotovo da su ravne nuli.